Merkez Ofis :0282 888 92 35

Chiller ile Soğutma Sistemi

Chiller nedir?
Endüstriyel su soğutucular, soğutulmuş su veya sıvının proses ekipmanı aracılığıyla sirküle edildiği çeşitli uygulamalarda kullanılır. Ürünleri ve makineleri soğutmak için yaygın olarak kullanılan su soğutucular, enjeksiyon kalıplama, alet ve kalıp kesme, yiyecek ve içecek, kimyasallar, lazerler, takım tezgahı, yarı iletkenler ve daha fazlası dahil olmak üzere çok sayıda farklı uygulamada kullanılır.

Endüstriyel bir soğutucunun işlevi, ısıyı bir yerden (genellikle proses ekipmanı veya ürün) başka bir yere (genellikle üretim tesisinin dışındaki hava) taşımaktır. Proses soğutucunun bir rezervuar ve pompalama sistemine sahip olmasını gerektirebilecek, soğutucudan ısıyı soğutmak için su veya su / glikol çözeltisi kullanmak çok yaygındır. Sektörünüz ve prosesiniz ne olursa olsun, yeterli soğutmaya sahip olduğunuzdan emin olmak, üretkenlik ve maliyet tasarrufu için kritik öneme sahiptir.

Neden Chiller kullanılır
Hiçbir endüstriyel süreç, makine veya motor% 100 verimli değildir ve bu verimsizliklerin en yaygın yan ürünü ısıdır. Bu ısı giderilmezse, zamanla birikerek üretim sürelerinin azalmasına, ekipmanın kapanmasına ve hatta erken ekipman arızasına neden olur. Bu sorunlardan kaçınmak için soğutmayı endüstriyel proses sistemi tasarımına dahil etmek gerekir.

Soğutma sağlamak için bir chiller kullanmanın birçok faydası vardır. Soğutucu, endüstriyel prosesinize tutarlı sıcaklık ve basınç sağlar. Sıcaklık ve basınç değişkenlerini ortadan kaldırmak, proses geliştirmeyi ve optimizasyonu basitleştirir ve en yüksek kalitede ürünü garanti eder. Savurgan, tek geçişli bir sistem yerine, bir chiller soğutma suyunu yeniden dolaştırır. Devridaim, pahalı ve çevreye zarar vermeyen su tüketimi maliyetini en aza indirir.

Chiller Nasıl Çalışır?
Çoğu proses soğutma uygulamasında, bir pompalama sistemi soğutucudan prosese soğuk su veya su / glikol solüsyonu dolaştırır. Bu soğuk sıvı, prosesteki ısıyı giderir ve sıcak sıvı soğutucuya geri döner. Proses suyu, prosesten soğutucuya ısı transferinin aracıdır.

Proses soğutucular, soğutucu akışkan adı verilen kimyasal bir bileşik içerir. Gereken sıcaklıklara bağlı olarak birçok soğutucu akışkan türü ve uygulama vardır, ancak bunların tümü, soğutucunun bir sıvıdan gaza ve tekrar sıvıya dönüşümü ve sıkıştırılması ve faz değişiminin temel prensibi üzerinde çalışır. Soğutucu akışkanın ısıtılması ve soğutulması ve bir gazdan bir sıvıya ve tekrar tekrar değiştirilmesine ilişkin bu süreç, soğutma döngüsüdür.

Soğutma döngüsü, evaporatöre giren düşük basınçlı sıvı / gaz karışımıyla başlar. Evaporatörde, proses suyundan veya su / glikol solüsyonundan gelen ısı, soğutucuyu kaynatır ve bu da onu düşük basınçlı bir sıvıdan düşük basınçlı bir gaza dönüştürür. Düşük basınçlı gaz, yüksek basınçlı gaza sıkıştırıldığı kompresöre girer. Yüksek basınçlı gaz, ortam havasının veya kondansatör suyunun ısıyı yüksek basınçlı bir sıvıya soğutmak için uzaklaştırdığı kondansatöre girer. Yüksek basınçlı sıvı, evaporatöre ne kadar sıvı soğutucu akışkan girdiğini kontrol eden genleşme valfine gider ve böylece soğutma döngüsünü yeniden başlatır.

Soğutucularda kullanılan iki tip kondansatör vardır; hava soğutmalı ve su soğutmalı. Hava soğutmalı bir kondansatör, sıcak soğutucu gazını soğutmak ve tekrar sıvı haline getirmek için ortam havasını kullanır. Soğutucunun içine yerleştirilebilir veya dışarıya uzaktan yerleştirilebilir, ancak sonuçta soğutucudan havaya giden ısıyı reddeder. Su soğutmalı bir kondansatörde, soğutma kulesinden gelen su soğutucuyu soğutur ve yoğunlaştırır.

 

Prosesiniz için En İyi Chiller Hangisi?
Chiller sistemleri, boyut ve tasarım açısından çok çeşitlidir ve daha küçük uygulamalar için küçük, yerelleştirilmiş veya taşınabilir chiller üniteleri veya tüm prosesler için soğutma sağlamak üzere tasarlanmış büyük merkezi soğutucular olarak mevcuttur.

Uygulamanız için en iyi soğutma çözümü hakkında daha fazla ayrıntıyla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 6 [name] => ENDÜSTRİYEL ÇÖZÜMLER [slug] => endustriyel-cozumler [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 6 [taxonomy] => hizmet_kategori [description] => [parent] => 0 [count] => 3 [filter] => raw ) )
Open chat
Whatsapp'tan Mesaj Gönderin