Merkez Ofis :0282 888 92 35

Fan Coil ile Isıtma

Fan Coil Üniteleri, bir arabadaki radyatöre çok benzeyen bir soğutma bataryasından oluşur. Soğuk su tipik olarak büyük ticari binalardaki su veya hava soğutucusundan gelir. FCU’daki fan, havayı bobin boyunca iter ve suyu ısıtırken havayı soğutur, böylece oda içindeki atmosferden ısıyı uzaklaştırır.

Önce daha sıcak olan su, daha sonra odaya geri pompalanmadan önce bir hava veya su soğutma sistemiyle soğutulduğu fabrika odasına geri pompalanır. Bu, bu tür ekipmanların döngüsüdür ve kapalı bir sistemdir, bu nedenle bir kez çalışır durumda çok fazla su gerektirmez.

Fan coil üniteleri, tipik olarak oda içinde bulunan bir ekipmandır. Fan coil ünitesinde genellikle kompresör veya soğutucu gaz olmadığından, oldukça az bakım gerektirirler.

Otel odaları, bir FCU bulmak için en yaygın konumlardan biridir. Otel odasının girişinin yakınında havalandırma deliğini daha önce gördüyseniz, tavanda bir fan coil ünitesi olma ihtimali vardır. Her odadaki bağımsız sıcaklık kontrolörleri bağımsızdır, ancak bir bina BMS sistemine bağlanabilir.

Fan coil üniteleri, chillerler ve su soğutma kuleleri kadar uzun süre dayanmayabilir, bu nedenle fan coil ünitelerini 10 ila 20 yıllık aralıklarla değiştirmek alışılmadık bir durum değildir. Bu, birçok durumda kullanımlarına ve okyanusa yakınlığına bağlıdır. Hijyen bir sorundur çünkü bobinler tipik olarak soğuktur ve düzenli olarak temizlenmesi ve bobinlerin korunması gerekir. Diğer tüm ekipmanda olduğu gibi, ünitelerde toz birikir ve bu nedenle filtrelerin düzenli olarak temizlenmesi önemlidir.

Sıcaklığın daha yüksek olduğu Avustralya’da, fan coil üniteleri, iklimlendirme için odaları soğutmak için çoğunlukla soğuk suyla çalışır. Elektrikli bir ısıtıcı genellikle bir fan coil ünitesi içine yerleştirilir ve fan, kış aylarında onu ısıtmak için element boyunca havayı yönlendirir. Kışın kış sıcaklıklarının çok daha düşük olduğu kuzey yarımküredeki binalarda genellikle hem soğutma hem de ısıtma suyu sistemi bulunur, bu nedenle aslında ünite odayı ısıtmak veya soğutmak için su sıcaklığını değiştirir.

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 3 [name] => ISITMA ÇÖZÜMLERİ [slug] => isitma-cozumleri [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3 [taxonomy] => hizmet_kategori [description] => [parent] => 0 [count] => 5 [filter] => raw ) )
Open chat
Whatsapp'tan Mesaj Gönderin